Na sjezdovky do Francie

Když se chcete vydat na sjezdovky do zahraničí, mělo by to být někam, kde zažijete skutečný adrenalin, upravené sjezdovky i freeride a veškerý servis a služby. V dnešní době jsou i u nás lyžařské areály na špičkové úrovni, ovšem za některými zahraničními stále zaostávají. Vezměme si Francii. Lyžování ve Francii a zejména v Savojských Alpách nabízí nezapomenutelné zážitky. Místní sjezdovky jsou moderní, živé, pulzující, zejména mladším nadšeným lyžařům poskytnou skutečně vše, co by si jen mohli přát.

Kam ve Francii na lyže
Velmi známá oblast Tignes/Val d´Isere tvoří společně skutečný ráj pro lyžaře. Nazývá se někdy také Espace Killy a zahrnuje celkem na 300 kilometrů sjezdovek, 102 vleků nebo třeba tunelové lanovky. Lyžařsky nejatraktivnější je v Tignes bezesporu část Val Claret. Jde o nejvýše položenou část s největší jistotou sněhu a kvalitními tratěmi. Za návštěvu určitě stojí sjezd s převýšením téměř 1400 m z ledovce Grande Motte.

Na sjezdovky do Francie

Informujte se předem
Chcete-li se dozvědět o oblasti Espace Killy více, podívejte se na aktuální informace o množství sněhu v této oblasti, které pro vás neustále monitoruje internetový portál pro nadšence sjezdového lyžování SNOW.cz. Dozvíte se zde mimo jiné, kolik kilometrů sjezdovek je aktuálně v provozu, kolik už napadlo přírodního sněhu a jaké je v oblasti počasí. Dále najdete u jednotlivých oblastí či středisek detailní informace, co zde návštěvníky čeká, nejen co se týká přímo lyžování a sjezdovek, ale také ubytování a celkové atmosféry. Díky tomu si pak můžete udělat obrázek, zda je toto místo určeno pro vás.

Při plánování lyžařské dovolené je také velmi důležité počasí. Nechcete-li se vystavovat riziku, že zrovna nebude hezky, můžete předpověď počasí pro vybranou oblast sledovat na SNOW.cz a podle ní si vybrat nejvhodnější termín zájezdu. Při výběru destinace bude jistě hrát také důležitou roli cena skipasů. Jejich přehled vám každoročně přináší Levnýskipas.cz, kde naleznete přehledný seznam cen skipasů pro dospělé i děti. Neváhejte a vyberte si i vy lyžařský zájezd do Francie přesně pro vás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *